Renovering af Centret

Ombygning af Ålsgårdecentret

Ombygning af Ålsgårde centret havde ladet vente på sig i mange år. I første omgang godkendte Helsingør kommune en total nedrivning af hele centret og opførsel af et nyt moderne center med butikker, sundhedscenter og parkering på taget. I billedarkivet nedenfor kan du se de første udkast til den oprindelige plan.

Men finanskrisen fik sat en brat stopper for disse store visioner. I stedet lykkedes det, at få stablet et mindre projekt på benene, som borgerne i Ålsgårde kan være fuldt ud tilfredse med.

Det nye center er på i alt 3.537 kvm. og indeholde en større Netto end tidligere, en ny Fakta samt 2-3 butikker med mulighed for udvidelse med 4 ekstra butikker. På 1. sal i bygningen ved stationen er der fitness center. Nettobutikken er på hele 1.200 kvm og bliver således en af de helt store konceptbutikker som Netto har i Nordsjælland.

Netto og butikkerne stod klar i slutningen af  2013 og Fakta åbnede i 2014.

Det var fart på lige til det sidste og der blev arbejdet stort set dag og nat. Hvis bygherre ikke afleverer en færdig butik til Netto til tiden, kostede det nemlig en kæmpe kompensation hver dag datoen blev overskredet.

Links til artikler om renoveringsprojektet

Renovering af Ålsgårdecentret for 40 millioner

Ålsgårdecentret ligner et østtysk center anno 1965