Veterantoget

Veterantog ved Ålsgårde

Om sommeren kan du opleve ren nostalgi i Ålsgårde. I skolernes sommerferie kan du tage en tur med det gamle veterantog fra Ålsgårde station og op langs den nordsjællanske kyst

Da Nordsjællands Veterantog i 1968 for første gange kørte veterantog, skete det på Hornbækbanen, og siden 1971 har det været en fast tradition at køre veterantog langs den kysten.

Oprindeligt kørte toget fra Grønnehave i Helsingør til Gilleleje. Siden har Nordsjællands Veterantog overtaget Græsted Station, hvorfor togene i dag kører fra Græsted til Grønnehave.

Turen kan også køres i modsat retning fra Grønnehave mod Græsted.

Det er en afvekslende tur, hvor toget kommer gennem skov, åbent land og større og mindre provinsbyer. Man kan stå af eller på undervejs og dermed kunne opleve strande eller byer med gode spisesteder undervejs på samme billet.

På stationen i Græsted vil der i forbindelse med kørslerne være åbent hus på Veterantogets værksteder. Veterantogets handelsafdeling vil ligeledes holde åbent.

Toget fremføres fortrinsvis med damplokomotivet DSB K 582 fra år 1900. Der forbeholdes dog ret til at fremføre toget med andet trækkraft i tilfælde af tekniske problemer eller afbrændingsforbud grundet tørke.

Du kan læse meget mere om veterantoget samt tjekke køreplanen på veterantogets hjemmesiden. Veterantoget kører også på udvalgte søndage i december.

Kilde: Veterantoget.dk